BEL +32 488 00 60 50
  Gecertificeerd Koeltechnisch Bedrijf

  Warmtepompen

  Lucht/lucht warmtepompen

  Deze warmtepompen kunnen koelen of verwarmen. Om te verwarmen neemt de buitenunit warmte in de lucht op om deze via de binnenunit af te geven in de ruimte. De warmte wordt niet opgewekt, maar wel van buiten naar binnen getransporteerd. Het is dus een energie-efficiënte én energiezuinige manier van verwarmen. Wanneer we binnen gaan koelen keren we het proces om en neemt het koudemiddel de warmte op in de ruimte om deze naar buiten te transporteren. We kunnen dit systeem toepassen van 1 kamer tot wel 8 kamers per buitenunit.

  Lucht/water warmtepompen

  Bij lucht/water warmtepompen wordt de warmte voor binnen uit de lucht onttrokken. Daar de warmte door middel van vloerverwarming en/of convectoren wordt afgegeven (lage temperatuur) Waardoor een hoge “COP-waarde” bereikt kan worden.

  Water/water warmtepompen (geothermisch)

  Bij dit systeem wordt de warmte uit het bodemwater van onze aarde gehaald. Dit kan door middel van een verticale potboring, of een horizontaal captatienet.

  Warmtepompboilers (optie tot zonnecollectoren)

  Voor het aanmaken van sanitair warm water kunnen onze warmtepompboilers een ideale oplossing aanbieden. Eveneens heb je de optie tot “free-cooling” van een ruimte naar keuze die aansluit aan de ruimte waar de warmtepompboilers zal geïnstalleerd worden.

  Zwembadwarmtepomp

  Wij bieden ook gepaste verwarmingssystemen voor u zwembad. Dit kan afhankelijk van de situatie met een “monoblok” of met een aparte binnen- en buitenmodule.

  warmtepompen